Web Sitesi Kurma Aşamaları Nelerdir

Web sitesi kurmak isteyenler çoğu zaman işleyişi nasıl başlatacaklarını neleri araştırarak sonuca varacaklarını netleştiremediklerinden fazlasıyla zaman kaybediyorlar. Web sitesi kurma düşünüldüğü kadar zor mudur? Web sitesi kurma zahmetli midir? Web sitesi kurma aşamalarında sıkıntılar yaşar mıyız? Bu soruların cevaplarını sizlere anlatarak paylaşalım istiyoruz.

Web tasarım, internet sitesinin hizmet edeceği kuruluşu en güzel biçimiyle tasvir edeceği halinin çizime dökülmesi sanatıdır. Web sitesi kurma fikrinizin ilk uğrayacağı adres web tasarımıdır, sayfanın genel hatları tasarım uzmanlarınca belirlenerek görsel kurgusu biçimlendirilir. Tasarlama süreci, kurgulayan tarafla satın alacak taraf arasındaki en sancılı süreçtir (tabi bu genel olarak varılmış bir kanıdır, iki tarafın görsel zevkleri örtüşüyorsa bu aşama hızlıca kat edilebilir). Web sitesinin görüntüleneceği web tarayıcısı (chrome, explorer, firefox vb.) üzerindeki iz düşümü biçimlendirilip müşteri onayıyla beraber kodlama çalışmalarına geçilir. Web sitesi kurma projenizde fazlaca kafa yoracağınız aşamadır. Dizayn işlemleri esnasında, gece rüyalarınıza dahi girebilir web sitesinin görsel güzelliğine dair beklentileriniz. İkinci periyoda geçmeyi başardıysanız artık işi kodlayıcı uzmanlara bırakarak projenin hareketli sunumunu görmeyi bekleyeceksiniz.

Web Sitesi Kurma

İkinci aşama sizin müdahalenize ihtiyaç duyulmayacağı kodlama aşamasıdır HTML kodlaması ilerlerken yalnızca çalışmanın sunumunu odaklanırsınız, hızlıca tamamlanarak çalışmasını görmek sizin hakkınızdır fakat biraz sabırlı olmakta yarar bulunuyor; işi aceleye getirmeyin. Kodlamanın temiz olması arama motorları açısından mühim olduğu kadar çeşitli cihazlarda hatasız görüntülenme bakımından da önemlidir. Kodlama çalışmalarının ardından birçok kontrol ve test aşaması vardır: HTML standartlarına uygunluk, CSS hatalarının giderilmesi, tarayıcı testlerinin tamamlanması, mobil görüntülenmede hatasızlık ve arama motoru optimizasyonu (iç seo) kriterlerine uyumluluk. Kontrol ve test çalışmalarınız sonuçlandığında, web tasarım ajansıyla yürüttüğünüz işlemler sonuçlanmıştır.

Web sitesi kurmak için bir şirket buldunuz, gerekli periyodlarını tamamladınız; ancak henüz yapmanız gerekenler bitmedi. Bir alan adı (domain name) tespit ederek satın almalı, ardından web sitesini yayınlayacağınız barındırma alanını (hosting) temin ederek web tasarım ajansının sitenizi yayına geçirmesini isteyebilirsiniz. Barındırma alanı (hosting) hizmetini satın alma aşamasında web sitenizi yaptırdığınız ajansa mutlaka danışın, kullanılan yazılım dillerine uyumlu olmazsa web siteniz çalışmayabilir. Web sitesi kurma işlemleri kolay görünse bile, dikkat edilmesi gereken hususları barındırmaktadır. Doğru web tasarım şirketini seçmekse bunlardan en önemlisidir! Eğer bir web sitesi kurma fikriniz varsa bize ulaşın, web sitenizi birlikte kuralım.

Geri Dön
Teklif İste
TEKLİF İSTE